1 uur
voorbereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
- Laat de spinazie ontdooien. Snijd de tomaten in dwarsrichting, kook ze met kokend water en laat ze even intrekken. Tomaten afschrikken en de schil verwijderen. Snijd de tomaten in vieren, verwijder ze en snijd ze in blokjes. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk een ovenschaal (ca. 6 cm x 20 cm x 28 cm) met een beetje olie. Giet de ontdooide spinazie in een spuitzak met een geperforeerd mondstuk en spuit in de cannelloni. Doe de helft van de cannelloni in de vorm. Strooi de helft van de tomatenblokjes erover. Leg de resterende cannelloni erop en strooi de resterende tomatenblokjes erover.
- Besprenkel met olijfolie. Bak in een voorverwarmde oven (elektrisch fornuis: 175 ° C / heteluchtoven: 150 ° C / gas: zie fabrikant) gedurende 40-45 minuten. Haal de cannelloni uit de oven en serveer.
Tip!
- Wanneer het nog sneller moet kan je ook altijd een blik tomatenstukjes gebruiken.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
800g
Iglo Roomspinazie
500g
Tomaten
200g
Cannelloni
Zout
Peper
3 eetlepels olijfolie