15 min.
voorbereidingstijd
20 min.
kooktijd
Moeilijk
2
Porties
Bereiding
- Bladerdeeg op een licht met meel bepoederde werkplaat zo dun uitrollen dat er uit een plak twee cirkels van ca. 10 cm diameter kan worden uitgestoken.
- Deegresten op elkaar leggen, opnieuw uitrollen en cirkels uitsteken.
- Een ingevette muffinvorm met een deegcircel beleggen.
- Twee tomaten in smalle repen snijden, de andere tomaten in vieren delen, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.
- Slagroom met eieren, spinazie en curry door elkaar roeren en met zout en peper op smaak brengen.
- Tomaten- en hamblokjes over de vorm verdelen en voor 2/3 met het mengsel vullen.
- Ten slotte telkens een schijfje tomaat erop leggen.
- In de oven op 180°C (Heteluchtoven 150 °C) ca. 20 minuten bakken. Warm of koud serveren.
Tip!
- De hamblokjes kunnen ook vervangen worden door garnalen, kaasblokjes of zalm.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
100
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
4
vellen
bladerdeeg
100
g
gekookte ham, In blokjes
3
tomaten (uit blik)
4
eieren, hardgekookt
1
tl
slagroom
curry