Spinazie taartjes

Spinazie taartjes
15 min.
voorbereidingstijd
20 min.
kooktijd
Moeilijk
2
Porties

Bereiding

  1. Bladerdeeg op een licht met meel bepoederde werkplaat zo dun uitrollen dat er uit een plak twee cirkels van ca. 10 cm diameter kan worden uitgestoken.
  2. Deegresten op elkaar leggen, opnieuw uitrollen en cirkels uitsteken.
  3. Een ingevette muffinvorm met een deegcircel beleggen.
  4. Twee tomaten in smalle repen snijden, de andere tomaten in vieren delen, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.
  5. Slagroom met eieren, spinazie en curry door elkaar roeren en met zout en peper op smaak brengen.
  6. Tomaten- en hamblokjes over de vorm verdelen en voor 2/3 met het mengsel vullen.
  7. Ten slotte telkens een schijfje tomaat erop leggen.
  8. In de oven op 180°C (Heteluchtoven 150 °C) ca. 20 minuten bakken. Warm of koud serveren.

Tip!

  • De hamblokjes kunnen ook vervangen worden door garnalen, kaasblokjes of zalm.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

100 
g
 
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
4 
vellen
 
bladerdeeg
100 
g
 
gekookte ham, In blokjes
3 
tomaten (uit blik)
4 
eieren, hardgekookt
1 
tl
 
slagroom
curry

Hier te koop

  • carrefour
  • Delhaize

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden