Bernd Schulze-Wehninck, Borken (Duitsland)
39 jaar, agrarisch ingenieur, Iglo-boer sinds 1990
'Ik verbouw ongeveer 20 hectare spinazie voor Iglo. Daarnaast verbouw ik ook aardappelen en graan, en ik kweek varkens. De vrijheid die dit beroep biedt, vind ik fantastisch.'
Waarom is de samenwerking met Iglo interessant?
'Iglo stelt hoge eisen aan de teelt en de oogst, en dat merk je aan de kwaliteit.'
Eet u ook zelf spinazie?
'Het hele gezin is er dol op. Spinazie met gehakt of fish sticks in de oven zijn de absolute favorieten.'
Hans-Georg Vering, Borken (Duitsland)
46 jaar, Iglo-boer sinds 1989
'Ik verbouw inmiddels 6 hectare spinazie per jaar voor Iglo. Ik verbouw ook maïs, aardappelen en graan. Het is vooral leuk om mijn eigen baas te zijn.'
Waarom is de samenwerking met Iglo interessant?
'De duidelijke afspraken en de betrouwbaarheid vind ik erg prettig.'
Eet u ook zelf spinazie?
'Zeker. Na een lange werkdag smaakt een flinke portie spinazie met aardappelpuree bijzonder lekker.'
Rainer Punsmann, Recklinghausen (Duitsland)
44 jaar, landbouwkundig ingenieur, Iglo-boer sinds 1991
'Ik verbouw spinazie voor Iglo. En ook kruiden: basilicum en peterselie. Landbouw is mijn grootste hobby. En opvolging is verzekerd: mijn zoon Stefan (11) rijdt nu al graag met de tractor.'
Waarom is de samenwerking met Iglo interessant?
'De vruchtwisseling, het voordeel van meerdere culturen. Door de goede samenwerking en de regelmatige kwaliteitscontroles is Iglo-spinazie voor mij de beste spinazie die er is.'
Eet u ook zelf spinazie?
'Ik eet spinazie het liefst met met vis; een zalmfilet of een kabeljauwhaasje.'