Bereiding
- Gaar de rijstnoedels en laat ze afkoelen.
Bereid de visfilets voor zoals beschreven op de verpakking
Laat ze daarna wat afkoelen alvorens in 3 reepjes te snijden.
- Snijd de avocado in plakjes. Rasp de wortel en snijd deze in reepjes.
Neem een diep bord en doe er wat water in. Leg er 1 rijstvel in en laat 15 sec rusten.
Haal het rijstvel eruit leg het op het aanrecht of een snijplank en begin te bekleden.
Leg in de midden van het rijstvel wat rijstnoedels, wat avocado, een strookje fish filet, wat wortel, verse koriander en wat rucola. Leg dit op een rijtje in de midden van het vel en blijf zo’n 2 cm van de rand af. Rol het rijstvel nu op tot je de andere kant raakt en plooi dan de uiteinden naar het midden en rol verder. Oefening baart kunst!
- Herhaal dit voor alle rijstvellen en laat deze even rusten.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus: de notenpasta, de ahorn, de sojasaus en een knijpje citroen. Als het moeilijk mengt, kan je een scheutje heet water toevoegen.
Tip!
- Je kan bij dit gerechtje een groene thee schenken, een Sencha bijvoorbeeld.