Bereiding
Bereid de gierst (of zachte tarwe) in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten afkoelen.
Was de bloemkool en snijd hem in roosjes. Verhit de olie in een pan. Stoof de bloemkool hierin, al roerend, gedurende ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Giet er 400 ml water bij en laat ongeveer 3 minuten sudderen. Laat dan de bloemkoolroosjes uitlekken.
Bereid de gepaneerde kabeljauwborsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was intussen de rode kool en snijd hem in dunne reepjes. Was de broccoli. Kook de broccoli en rode kool in kokend gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten. Verwijder en laat uitlekken.
Was de sinaasappels. Halveer en pers het sap uit 1 sinaasappel. Zet opzij. Snijd de overgebleven sinaasappel in vieren. Meng voor de dressing het sinaasappelsap, de azijn, zout, peper en suiker en vervolgens de olie. Serveer het dan in een kom. Verkruimel de fetakaas er grof over.
- Haal de vis uit de oven. Maak de rucola schoon en droog hem. Schik de rucola, rode kool, bloemkool, broccoli, gierst (of zachte tarwe) en als laatste de gepaneerde kabeljauw supreme. Verkruimel de fetakaas er grof over en besprenkel met de dressing. Serveer met de sinaasappelpartjes.
Tip!
- In plaats van de gepaneerde kabeljauw supreme kunt u deze ook vervangen door een ander product uit het assortiment gepaneerde vis dat ook perfect zal zijn: gepaneerde kabeljauw, gepaneerde Alaska koolvis, enz.