25 min.
voorbereidingstijd
35 min.
kooktijd
Makkelijk
2
Porties
Bereiding
- Kook de conchiglioni zoals aangegeven op de verpakking en laat ze plat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de uiteinden van de aubergine af en snijd in kleine blokjes.Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Halveer de tomaten, verwijder de steeltjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg de ui en knoflook toe, een snufje zout en bak ongeveer 5 minuten tot ze doorschijnend zijn.
- Voeg de aubergine in blokjes toe, een snufje zout en een beetje olijfolie indien nodig, want aubergines absorberen veel olie. Bak gedurende 5 minuten, dek af en laat ongeveer 10 minuten koken op een middelhoog vuur, of tot de aubergines zacht zijn geworden.
- Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de conchiglioni met de auberginemengsel en schik ze in een ingeoliede ovenschaal. Snijd de mozzarella in stukjes, verdeel over de gevulde conchiglioni en bak ongeveer 10 minuten. Plaats de schaal indien nodig snel onder de grill om de mozzarella bruin te bakk
- Bak de gepaneerde Alaska koolvisfilets met kruiden en een vleugje knoflook in een pan met een drupje olijfolie gedurende 11 minuten op middelhoog vuur. Serveer de gepaneerde Alaska koolvisfilets met de gevulde conchiglioni.
Tip!
- Serveer met koude groene thee (Lung Jing of Bancha bijvoorbeeld) voor een perfecte teapairing bij dit gerecht.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1
Gepaneerde Alaska Pollak Filets | 4 stuks
8
conchiglioni
1
aubergine
2
tomaten
1
ui
1
bol
Mozzarella
1
theelepel
gedroogde oregano
2
eetlepel
olijfolie
zout en peper