Krokant gepocheerd ei met verse kruiden pesto en bulgur
Gepocheerde eieren in een jasje van peterselie, bieslook en paneermeel. De gepaneerde eieren worden omhuld met een heerlijk mengsel van bulgur en pesto.
Bereiding
Kook de bulgurmix volgens de instructies op de verpakking.
- Breng een grote hoeveelheid water aan de kook, voeg 2 eieren toe en laat 5 minuten koken. Koel ze daarna snel af door ze in een grote hoeveelheid koud water te leggen.
- Verwarm de pesto gedurende 30 seconden op in de microgolfoven.
- Pel de eieren voorzichtig en bewaar ze in een kom met water.
- Was en droog de peterselie en bieslook, en hak daarna fijn.
- Bereid het paneersel door 3 verschillende kommetjes te gebruiken: één met de bloem, één met het paneermeel en de verse kruiden en één met het overige ei, geklopt en bijgekruid met peper en zout.
- Rol de 2 gekookte eieren door de bloem, dan door het geklopte ei en vervolgens door het paneermeel met kruiden.
Verhit de boter in een pan en voeg de gepaneerde eieren toe.
Bak ze 2 tot 3 minuten en overgiet ze regelmatig met wat boter. Draai ze regelmatig voorzichtig om tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien meteen op in het midden van een bord, omringd door de groentenbulgur en giet er nog een klein beetje pesto over.
Tip!
Om je eieren een notensmaak te geven, kan je notenpaneermeel toevoegen aan je paneersel en de eieren enkele minuten in hete olie frituren.