15 min.
voorbereidingstijd
14 min.
kooktijd
2
Porties
Zalmmoot met yoghurtsaus van geconfijte citroen, roze peper en versekruiden, en groenten-quinoa
Een zalmmoot, kort op de huid gebakken, geserveerd met groenten quinoa en een Griekse yoghurt-saus met stukjes geconfijte citroen, dille en roze peper.
Bereiding
- Leg de bevroren zalmmoten op de huid in de pan en bak ongeveer 12 tot 14 min.
Verwarm een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan op middelmatig vuur.
- Kook de quinoa groentenmix volgens de instructies op de verpakking.
- Voor de saus:
- De huid moet krokant zijn en het vlees nog lichtjes roze.
Snijd de geconfijte citroenschil fijn (gebruik enkel de schil).
- Was, droog en hak de dille fijn.
- Meng de yoghurt, geconfijte citroen, dille, zout en peper in een kom.
Bestrooi de zalmmoten met een snuif grof zout, peper en dille en serveer met de yoghurtsaus (met daarop enkele roze pepers) en de groenten-quinoa.
Tip!
Je kan de zalmmoten net voor het einde van de baktijd even afdekken als je ze liever iets harder gebakken hebt.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
pak
Pompoen & Quinoa 400g
1
eetlepel olijfolie
1
snuifje zout]
2
snuifjes Guérande zout
2
draaien aan de pepermolen
1
pot Griekse yoghurt
1
plakje geconfijte citroen
3
takjes dille
2 gr
rozepeper