Kabeljauw met en groenten quinoa
Brochettes van in blokjes gesneden Iglo kabeljauw, gemarineerd in olijfolie, limoen en Espelette peper. Kort en heet gebakken en geserveerd met limoenpartjes en groenten quinoa.
Bereiding
Leg de bevroren kabeljauw een dag eerder uit om te ontdooien in de koelkast of gedurende 3-4 minuten in de microgolfoven op ontdooistand.
- Snijd de filet in blokjes van ongeveer 3 cm.
- Pers 1 limoen uit en snijd de andere in 8 kwarten.
- Was, droog en hak de dille fijn.
- Meng de peper, het zout, de olijfolie, het limoensap en de Espelette-peper in een kom.
- Smeer de kabeljauw en parten limoen goed in met de marinade en zet ze koel.
- Kook de quinoa-groentenmix volgens de instructies op de verpakking.
Maak brochettes door afwisselend een kabeljauwblokje en een partje limoen op een houten prikker te steken.
Verwarm een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en bak de brochettes 3 à 4 min. Draai halverwege om.
Bestrooi de kabeljauwbrochetten met dille en serveer met de groenten-quinoa
Tip!
Voor nog meer smaak kan je nog andere stukjes groenten marineren (courgetten, kerstomaten, …) en toevoegen aan de brochettes alvorens ze te grillen.