Bereiding
Bak de eendenborstfilet aan in een hete braadpan met wat boter, ongeveer 5 min. aan de velkant en 3 minuten aan de andere kant. Vervolgens 12 min. in de oven op 180 °C.
Laat de rozijnen ongeveer 10 min. weken in de rode port en rode wijnazijn.
Bereid de rode kool zoals aangegeven op de verpakking.
Haal de rozijnen uit de porto/wijnazijn en voeg ze toe aan de rode kool. Laat het geheel nog 2 min. sudderen.
Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
Voeg ondertussen de wildbouillon, de porto/wijnazijn van de rozijnen en een lepeltje honing toe aan de braadpan. Laat even inkoken en klop op met een eetlepel koude boter.
Tip!
Plaats de bereide rode kool in het midden van het bord. Snij de eendenborstfilet in dunne plakjes en leg deze op de rode kool. Decoreer de saus rond de rode kool en over het vlees. Lekker met bijvoorbeeld gefrituurde aardappelkroketjes.