Zonnige groentebruschetta

15 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Makkelijk
6
Porties

Bereiding

  1. Meng krachtig met een garde de olijfolie met het zout en het citroensap. Zet opzij. 
  2. Maak de venkel schoon, verwijder het taaiste buitenste deel en snij met een mandoline of een heel scherp mes in dunne plakjes.
  3. Snij de sinaasappels in plakjes en zorg ervoor dat je de schil verwijdert.
  4. Rooster de sneetjes brood, bestrijk ze met een beetje olijfolie in de oven op 180°C gedurende 5-10 minuten en let op (de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de sneetjes en het brood).
  5. Schik de venkel in een schaal, voeg de sinaasappels, de olijven en de vooraf bereide citroenbereiding toe.
  6. Giet nu een flinke scheut olijfolie in een pan en bak een teentje knoflook bruin. Haal de teen look eruit en bak de gegrilde groenten gedurende 10 minuten.
  7. Rooster in een andere pan de pijnboompitten die je aan het einde van de bereiding aan de groenten toevoegt.
  8. Verdeel nu de groenten op de sneetjes brood en serveer met de sinaasappel-venkelsalade.

Ingrediƫnten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediƫntenlijst

2 
sinaasappels
Een handvol 
pijnboompitten
 
(naar smaak)
1 
teentje
 
knoflook
1 
pak
 
Gegrilde groenten 450g
100 
g
 
ontpitte 
zwarte olijven
 
(gekookte)
olijfolie
Meerdere sneetjes brood
 
(mag ook oud brood zijn)
Het 
sap 1/2 citroen
2 
venkels
zout en peper

Hier te koop

  • Shop Link

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden