15 min.
voorbereidingstijd
30 min.
kooktijd
Moeilijk
4
Porties
Bereiding
- Rijst met gesnipperde ui in hete olie opbakken, met witte wijn blussen en laten koken tot de vloeistof is verdampt. Met zo veel hete bouillon opgieten dat de rijst volledig bedekt is. Bij een gemiddelde temperatuur laten sudderen en daarbij veelvuldig roeren.
- Als de bouillon verdampt is, de rijst van het fornuis nemen en wat laten afkoelen.
- Eieren en melk doorroeren en samen met emmentaler kaas door de risotto mengen. Maïs, erwten en wortelen ook doorroeren. Met zout en peper kruiden.
- De bodem van een springvorm (diameter 28 cm) met bakpapier voorzien en de rand licht invetten. Rijstmengsel in de vorm doen en in een voorverwarmde oven (180°C, boven- en onderverwarming) 15-20 minuten bakken. Wat laten afkoelen, in taartpunten snijden.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
800
g
erwtjes en wortelen
(diepvries)
250
g
risotto-rijst
1
ui
3
eieren
100
ml
melk (1,5% vet)
150
g
maïs (uit blik)
100
g
emmentaler, geraspt
125
ml
witte wijn
750
ml
bouillon
1
el
raapolie
zout