Spinazieroomsoep met gepocheerd ei

gepocheerd ei
20 min.
voorbereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Geraffineerde soep – ook geschikt als voorgerecht.

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de boter in een pan. Stoof hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten aan. Voeg de diepgevroren spinazie toe, blijf roeren en laat ca. 1 minuut koken. Giet de bouillon en slagroom erbij, en laat op een laag vuur ca. 5 minuten sudderen. Pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  2. Kook het gezouten water met azijn in een grote pot. Zet het vuur lager. Breek de eieren in een kopje en laat ze in het amper kokende water glijden. Laat ca. 3 minuten garen, en druk hierbij het eiwit met 2 eetlepels voorzichtig rond het eigeel. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Dien de soep op in kommetjes met telkens 1 ei, en bestrooi met geplette roze peperbolletjes. Lekker met geroosterd Frans brood.

Ingrediƫnten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediƫntenlijst

1 
pak
 
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
500 
ml
 
groentebouillon
4 
eieren
100 
g
 
slagroom
1 
teentje
 
knoflook
1 
 ui
3 
el
 
azijn
1 
el
 
boter
nootmuskaat
zout en peper
roze peper (garnering)

Hier te koop

  • carrefour
  • Delhaize

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden