20 min.
voorbereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Geraffineerde soep – ook geschikt als voorgerecht.
Bereiding
- Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de boter in een pan. Stoof hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten aan. Voeg de diepgevroren spinazie toe, blijf roeren en laat ca. 1 minuut koken. Giet de bouillon en slagroom erbij, en laat op een laag vuur ca. 5 minuten sudderen. Pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
- Kook het gezouten water met azijn in een grote pot. Zet het vuur lager. Breek de eieren in een kopje en laat ze in het amper kokende water glijden. Laat ca. 3 minuten garen, en druk hierbij het eiwit met 2 eetlepels voorzichtig rond het eigeel. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
- Dien de soep op in kommetjes met telkens 1 ei, en bestrooi met geplette roze peperbolletjes. Lekker met geroosterd Frans brood.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
1
pak
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
500
ml
groentebouillon
4
eieren
100
g
slagroom
1
teentje
knoflook
1
ui
3
el
azijn
1
el
boter
nootmuskaat
zout en peper
roze peper (garnering)