10 min.
voorbereidingstijd
10 min.
kooktijd
Makkelijk
2
Porties
Bereiding
- Haal de spinazie uit de diepvries en laat het ontdooien.
- Snijd de tomaat in, overgiet het met kokend water en trek de schil eraf.
- Snijd de halve ui in blokjes, pers en snijd de knoflook fijn. Fruit beide samen in de pan.
Snijd de parmaham in kleine stukjes en voeg dit toe.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe deze samen met de ontdooide spinazie in de pan. Laat alles bij een gemiddelde temperatuur 5 minuten sudderen. Breng vervolgens op smaak met tomatenpuree, basilicum, balsamico, zout, peper en nootmuskaat.
- Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook en laat de gnocchi volgens de aanwijzingen kort garen.
- Laat de gnocchi uitlekken en doe het met de spinaziesaus op de borden. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over en garneer met basilicumblaadjes.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
100
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
200
g
gnocchi
1
tomaat
1/2
ui
1
plakje
parmaham
1
el
tomatenpuree
1
tl
parmezaanse kaas, geraspt
5
bascilicumblaadjes
1
tl
balsamicoazijn
zout, peper, nootmuskaat