10 min.
voorbereidingstijd
20 min.
kooktijd
Gemiddeld
6
Porties
"Zelf vind ik het leuk om te verrassen en regelmatig iets totaal anders te serveren." (Lekker Tafelen.nl)
Dit is een recept van Lekker Tafelen.nl, kijk voor meer foto's en informatie op: http://www.lekkertafelen.nl/recepten/iglo-spinazie/
Bereiding
- Dep het vlees droog met keukenpapier en leg de schnitzels tussen huishoudfolie. Sla ze (met een deegroller) wat platter. Verwijder het folie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Beleg iedere schnitzel met Schwarzwalder schinken en kruidenroomkaas.
- Verwarm de spinazie met roomsaus in een kleine pan en laat iets afkoelen. Schep de spinazie op de schnitzels maar laat de randjes vrij. Rol de schnitzels op en steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olie of boter in een steelpan en bak hierin de rolletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een ingevette ovenschaal.
- Bak de champignons in het achtergebleven braadvet ca. 3 minuten. Blus af met de wijn en voeg dan de groentebouillon en de slagroom toe. Laat even warmen en bind de saus dan met allesbinder. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet deze saus rond de schnitzel rolletjes in de ovenschaal. Laat het geheel nu in de voorverwarmde oven nog ca. 15 minuten zachtjes smoren.
- Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakkingen in ruim water gaar. Serveer de schnitzel rolletjes met de tagliatelle.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
375
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
6
ongepaneerde schnitzels
500
g
champignons
400
g
tagliatelle
300
ml
groentebouillon
250
g
kruidenroomkaas
150
g
zwarte woud ham (vleeswaren)
300
ml
slagroom
100
ml
witte wijn
Maïzena
zout en peper
huishoudfolie
cocktailprikkers