10 min.
voorbereidingstijd
30 min.
kooktijd
Gemiddeld
10
Porties
Onze lasagne met spinazie en gehakt is een uitstekend alternatief voor de beroemde lasagne Bolognese. Een heerlijke manier om te genieten van de voordelen van spinazie, om de kleintjes goed te laten groeien en de groten in goede conditie te houden. Dit recept bevat alles wat men van een uitgebalanceerde maaltijd verwacht.
Bereiding
- Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en knoflook, voeg vervolgens het gehakt en de oregano toe. Bak het gehakt gaar.
- Voeg vervolgens de tomaten en mascarpone toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bereid de iglo gehakte spinazie zoals aangegeven op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vul de ovenschaal met laagjes iglo gehakte spinazie, gehaktsaus en lasagnevellen.
- Eindig met een laagje iglo gehakte spinazie en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven. De lasagne is klaar na ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
450
g
Fijngehakte natuur spinazie 450g
250
g
lasagnevellen
250
g
mascarpone of roomkaas
1
el
tomatenblokjes uit blik
500
g
rundergehakt
1
teentje
knoflook, fijngesneden
100
g
3
el
olijfolie
1
tl
gedroogde oregano
zout en peper
1
ui, fijngesneden