Spinazie en ricotta quiche

riccota quiche
40 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties

Bereiding

  1. Meng de bloem met wat gist en zout in een kom. Voeg water toe en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.

  2. Schil de asperges met een dunschiller. Blancheer ze in gezout water gedurende 3 minuten, spoel ze af in koud water en snijd ze in hapklare stukken.
  3. Mix de spinazie met een ei, melk en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kneed het deeg weer en rol het daarna uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed een grote ingevette taartvorm met het deeg. Verdeel vervolgens het spinazie mengsel en de asperges over de taartvorm.
  5. Als laatste brokkelen we de ricotta over de quiche en snijden we de randen van het deeg weg. Bak in een voorverwarmde oven (200 ° C, boven / onder warmte) in ongeveer 20-25 minuten gaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

200 
g
 
Fijngehakte natuur spinazie 450g
100 
g
 
ricotta
200 
g
 
groene asperges
150 
g
 
bloem
droge gist
1 
ei
100 
ml
 
melk
125 
ml
 
water
zout
peper

Hier te koop

  • Delhaize
  • carrefour

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden