40 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
Meng de bloem met wat gist en zout in een kom. Voeg water toe en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
- Schil de asperges met een dunschiller. Blancheer ze in gezout water gedurende 3 minuten, spoel ze af in koud water en snijd ze in hapklare stukken.
- Mix de spinazie met een ei, melk en breng op smaak met zout en peper.
- Kneed het deeg weer en rol het daarna uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed een grote ingevette taartvorm met het deeg. Verdeel vervolgens het spinazie mengsel en de asperges over de taartvorm.
- Als laatste brokkelen we de ricotta over de quiche en snijden we de randen van het deeg weg. Bak in een voorverwarmde oven (200 ° C, boven / onder warmte) in ongeveer 20-25 minuten gaar. Eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
200
g
Fijngehakte natuur spinazie 450g
100
g
ricotta
200
g
groene asperges
150
g
bloem
droge gist
1
ei
100
ml
melk
125
ml
water
zout
peper