Roodbaarsfilets op een bedje van spinazieroom met mosterdsaus

roodbaars filets
15 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties
Geraffineerd visgerecht met spinazieroom.

Bereiding

  1. Pel de uit en snijd fijn. Verhit 1 tl olie in een pot, stoof de ui glazig aan. Roer 1 tl bloem erbij en laat kort bruineren. Giet al roerend de bouillon erbij, kook op en laat op een middelhoog vuur ca. 2 minuten sudderen. Doe de mosterd en zure room erbij en laat op een laag vuur ca. 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout en warm houden.
  2. Bereid ondertussen de spinazie volgens de instructies op de verpakking. 
  3. Was de vis, dep droog en snijd in 8 stukken. Breng op smaak met peper en zout. Kluts de eieren. Haal de vis eerst door 2 el bloem, dan door de geklutste eieren en ten slotte door de amandelschilfers. Verhit 3 el olie in een grote pot. Bak de vis aan elke kant ca. 2 minuten goudbruin.
  4. Dien de spinazie met de vis en saus op op borden, bestrooi met grof gemalen peper.

Ingrediƫnten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediƫntenlijst

1 
pak
 
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
4 
roodbaarsfilets (van elk ca. 150 g)
400 
ml
 
groentebouillon
1 
 ui
2 
eieren
2 
el
 
mosterd
150 
g
 
amandelschilfers
1 
tl
 
+ 2 el bloem
1 
tl
 
+ 3 el olijfolie
1 
el
 
zure room
 
(30 g)
zout en peper
grof gemalen peper (voor de afwerking)

Hier te koop

  • carrefour
  • Delhaize

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden