15 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties
Geraffineerd visgerecht met spinazieroom.
Bereiding
- Pel de uit en snijd fijn. Verhit 1 tl olie in een pot, stoof de ui glazig aan. Roer 1 tl bloem erbij en laat kort bruineren. Giet al roerend de bouillon erbij, kook op en laat op een middelhoog vuur ca. 2 minuten sudderen. Doe de mosterd en zure room erbij en laat op een laag vuur ca. 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout en warm houden.
- Bereid ondertussen de spinazie volgens de instructies op de verpakking.
- Was de vis, dep droog en snijd in 8 stukken. Breng op smaak met peper en zout. Kluts de eieren. Haal de vis eerst door 2 el bloem, dan door de geklutste eieren en ten slotte door de amandelschilfers. Verhit 3 el olie in een grote pot. Bak de vis aan elke kant ca. 2 minuten goudbruin.
- Dien de spinazie met de vis en saus op op borden, bestrooi met grof gemalen peper.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
1
pak
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
4
roodbaarsfilets (van elk ca. 150 g)
400
ml
groentebouillon
1
ui
2
eieren
2
el
mosterd
150
g
amandelschilfers
1
tl
+ 2 el bloem
1
tl
+ 3 el olijfolie
1
el
zure room
(30 g)
zout en peper
grof gemalen peper (voor de afwerking)