30 min.
voorbereidingstijd
1 uur
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
- Spinazie in de microgolfoven ontdooien.
- Ovenschotel met wat olie invetten en met een laag lasagnevellen bedekken.
- Voor de béchamelsaus uien fijnhakken en met boter in een pan glazig laten stoven. Met een zeef de meel eroverheen zeven, zodat deze niet kan klonteren.
- Onder constant roeren, verwarmen en melk, bouillon en geperste knoflook toevoegen.
- Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en alles 5 minuten laten sudderen. Ham in kleine blokjes snijden en aan de béchamelsaus toevoegen.
- Tomaten wassen, in vieren delen, ontpitten en in kleine blokjes snijden.
- Oven voorverwarmen op 180° C (Heteluchtoven: 160° C).
- Wat béchamelsaus op de lasagnevellen doen, dan een laag spinazie en tenslotte een laag tomaten. Herhalen tot uiteindelijk een laag lasagnevellen met de rest van de saus bedekt is.
- Kaas erover strooien en lasagne in ca. 40 minuten bakken.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
600
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
300
g
lasagnevellen (zonder voorkoken)
50
g
parmezaanse kaas, geraspt
100
g
emmentaler, geraspt
2
vleestomaten
1
ui
100
g
gekookte ham
100
g
boter
75
g
bloem
1/2
liter
melk
1/4
liter
krachtige bouillon (instant)
1
teentje
knoflook
1
tl
plantaardige olie
nootmuskaat
zout en peper