Spinazie lasagne

Spinazie lasagne
30 min.
voorbereidingstijd
1 uur
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties

Bereiding

  1. Spinazie in de microgolfoven ontdooien.
  2. Ovenschotel met wat olie invetten en met een laag lasagnevellen bedekken.
  3. Voor de béchamelsaus uien fijnhakken en met boter in een pan glazig laten stoven. Met een zeef de meel eroverheen zeven, zodat deze niet kan klonteren.
  4. Onder constant roeren, verwarmen en melk, bouillon en geperste knoflook toevoegen.
  5. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en alles 5 minuten laten sudderen. Ham in kleine blokjes snijden en aan de béchamelsaus toevoegen.
  6. Tomaten wassen, in vieren delen, ontpitten en in kleine blokjes snijden.
  7. Oven voorverwarmen op 180° C (Heteluchtoven: 160° C).
  8. Wat béchamelsaus op de lasagnevellen doen, dan een laag spinazie en tenslotte een laag tomaten. Herhalen tot uiteindelijk een laag lasagnevellen met de rest van de saus bedekt is.
  9. Kaas erover strooien en lasagne in ca. 40 minuten bakken.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

600 
g
 
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
300 
g
 
lasagnevellen (zonder voorkoken)
50 
g
 
parmezaanse kaas, geraspt
100 
g
 
emmentaler, geraspt
2 
vleestomaten
1 
 ui
100 
g
 
gekookte ham
100 
g
 
boter
75 
g
 
bloem
1/2 
liter
 
melk
1/4 
liter
 
krachtige bouillon (instant)
1 
teentje
 
knoflook
1 
tl
 
plantaardige olie
nootmuskaat
zout en peper

Hier te koop

  • carrefour
  • Delhaize

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden