10 min.
voorbereidingstijd
10 min.
kooktijd
Gemiddeld
2
Porties
Bereiding
- Bladspinazie laten ontdooien.
- Garnalen ontdooien en voor het marineren op een bord leggen, met sojasaus bedruppelen en ca. 5 tot 10 minuten laten trekken.
- Een ca. anderhalf cm groot stuk gember afsnijden, schillen en in blokjes snijden.
- Paprika in smalle repen snijden en suikerriet stengels slechts kort onder koud water afspoelen. Olie in een pan verwarmen, wortels van de gember toevoegen en laten stoven.
- Tom ka-pasta en kokosmelk doorroeren. Nu garnalen, paprikarepen, suikerrietstengels en bladspinazie toevoegen.
- Afgedekt ca. 10 minuten bij een lage temperatuur laten trekken.
Tip!
- Thaise spinazie curry smaakt heerlijk met een fijne basmatirijst.
- U verwijdert de darmen van de garnalen door met een scherp mes een korte snede in het vlees te maken en de darmen eruit te trekken.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
200
g
Bladspinazie 500g
200
g
garnalen
2
el
sojasaus
100
g
suikerriet
1
stuk
verse gember
1
rode paprika's
1/2
pakje tom ka-paste (uit de aziatische winkel)
400
ml
kokosmelk (uit de aziatische winkel)
1
tl
plantaardige olie