15 min.
voorbereidingstijd
8 min.
kooktijd
Gemiddeld
2
Porties
"Een topper voor drukke doordeweekse dagen of als je gewoon eens geen zin hebt om lang te kokkerellen." (Keuken Liefde)
Dit is een recept van Keuken Liefde, voor meer informatie en foto's kijk op: http://www.keukenliefde.nl/zalm-ovenschotel-met-spinazie-boursin/
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie zoals omschreven op het pak.
- Bak de broodblokjes in een steelpan met wat olie of boter, totdat ze licht goudbruin zijn. Rasp de helft van de citroen — niet het witte gedeelte, dat smaakt bitter. Hak een aantal blaadjes basilicum fijn, houd een paar blaadjes achter voor garnering. Meng de broodcroutons met de helft van het ei, citroenrasp, fijngehakte basilicum en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spinazie over de ovenschaal en leg de zalm en trostomaten erbovenop. Dek de zalm royaal af met het croutonmengsel en druk voorzichtig aan.
- Bak ca. 8 minuten in de oven, of totdat de zalm vanbinnen glazig en nét gaar is.
- Verdeel de spinazie, zalm en trostomaten over twee borden en garneer met de achtergehouden basilicum.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
2
filets
zalmfilets van 160 g, of één grote zalmfilet
2
bosjes trostomaten
2
sneetjes
wit casinobrood, korsten eraf en in kleine blokjes gesneden
1
biologische citroen
1
ei (losgeklopt)
1
pak
Gehakte spinazie met Boursin 450g
enkele blaadjes verse basilicum
extra vierge olijfolie
zout en peper