5 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Makkelijk
2
Porties
Bereiding
- Pel de sjalot en de knoflook, snijd ze in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de ui, de knoflook en de erwten toe, sauteer tot ze glazig zijn. Voeg dan de Alpro culinaire kokosmelk toe, plaats een deksel op de pan en laat 5 minuten koken.
- Was de munt, schud droog, pluk de blaadjes van de takken en snijd ze in dunne reepjes. Pers het sap van ½ citroen en rasp de schil van de citroen. Hou enkele erwten opzij voor de afwerking. Mix de rest van de erwtensoep fijn met een staafmixer, breng op smaak met het citroensap, de citroenzeste, munt, zout en peper.
- Bereid de falafels volgens de instructies op de verpakking en prik ze op houten stokjes. Serveer de soep in kommetjes en leg de falafel brochettes op het randje van de kom. Werk af met muntblaadjes en erwten.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
330
g
Erwtjes extra fijn 450g
400
ml
Alpro culinaire kokosmelk
8
Falafel
1
teentje
knoflook
4
el
olijfolie
2
(houte) spiesjes van 20cm
1/2
citroen
1
sjalot
munttakjes
zout en peper