35 min.
voorbereidingstijd
20 min.
kooktijd
Gemiddeld
6
Porties
Bereiding
Kook de aardappelen en snijd deze in schijven van een halve centimer.
Verhit de olie in de pan en bak het gehakt snel en korrelig klaar.
- Snijd de champignons in fijne schijfjes.
Ontdooi op hetzelfde moment de prei in een kookpot en warm hem lichtjes op.
- Als het gehakt bijna gebakken is, voeg er de schijfjes champignons aan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met zonnebloemolie.
Bedek de bodem met de helft van de aardappelplakjes en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Doe het gehakt met de champignons in de ovenschaal en leg hierop een goede laag prei met room.
Leg de overgebleven aardappelplakjes op de prei met room en bestrooi met de geraspte kaas.
Verwarm dit gerecht ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Eventueel kan je 2 el tomatenpuree door het gehakt mengen. Smakelijk!
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
1
pak
Prei roomsaus 500g
500
g
gehakt
6
grote vastkokende aardappelen
250
g
champignons
75
g
geraspte belegen kaas
4
el
zonnebloemolie
nootmuskaat
zout en peper