10 min.
voorbereidingstijd
20 min.
kooktijd
Gemiddeld
2
Porties
Bereiding
- Kook de rijst in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe ondertussen wijn, slagroom en bladspinazie in een pan en breng aan de kook.
- Pers de ½ citroen uit en giet de helft van het sap bij de spinazie. Breng op smaak met zout, peper en kruiden. Draai vervolgens de temperatuur terug en laat de spinazie verder sudderen.
- Was de garnalen, dep ze droog en verwijder de zwarte darm. Zout de garnalen en besprenkel het met de rest van het citroensap.
- Pel de knoflook en druk het fijn.
Verwarm de boter in een pan. Voeg de knoflook en de gepelde garnalen toe, laat ca. 5 minuten bakken aan elke kant.
- Pureer de spinaziemassa en garneer het vervolgens met de garnalen op een bord. Serveer de rijst erbij.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
300
g
garnalen
150
g
Bladspinazie 500g
100
g
couscous
2
el
slagroom
100
ml
droge witte wijn
1/2
citroen
provençaalse kruiden