25 min.
voorbereidingstijd
5 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties
"En dan valt de keus op .......... tadaaaa spinazie, geliefd bij iedereen" (Lady Lemonade)
Dit is een recept van Lady Lemonade, voor meer foto's en informatie kijk op: http://www.ladylemonade.nl/recept-groente-kind/
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snij deze samen met de kastanjechampignons in kleine blokjes. Snij de dadels ook in kleine stukjes.
- Maak het pannenkoekenbeslag volgens de instructies op de verpakking.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg daarna de halve teen knoflook en de blokjes kastanjechampignons toe en laat een paar minuutjes pruttelen.
- Kook ondertussen de blokjes zoete aardappel heel eventjes totdat ze gaar zijn.
- Bak een paar dunne pannenkoekjes.
- Doe de merguezworstjes in een pan met een klein beetje olijfolie en bak ze op laag vuur totdat ze gaar zijn. Als ze klaar zijn kun je de merguezworstjes in dunne plakjes snijden.
- Voeg het hele pak iglo spinazie met roomsaus bij de knoflook en kastanjechampignons. Roer af en toe door de pan zodat de spinazie goed ontdooit. Voeg daarna ook de gare zoete aardappelblokjes toe. Als laatste kun je de kleine stukjes dadel erbij doen, deze moeten maar heel eventjes mee gekookt worden.
- Leg een pannenkoek op een bord, schep hier met een lepel de spinazie vulling op en verdeel deze lekker over de helft van de pannenkoek. Leg hierop de plakjes merguezworstjes en dichtvouwen maar. Klaar is het lekkere herfsthapje, eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1
zoete aardappel
200
g
volkoren pannenkoekenmix (half pak)
500
ml
melk
125
g
kastanjechampignons
450
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
1
handvol dadels zonder pit
2
eieren
1/2
teentje
knoflook
olijfolie
4
merguezworstjes of runderworstjes