1 uur 5 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Makkelijk
2
Porties
Bereiding
- Teentjes knoflook met de schil in een knoflookpers fijndrukken.
- Kalfsfilet in kleine ca. 1,5 - 2 cm dikke schijven snijden.
- Een beetje zout en peper, knoflook en rozemarijn met een eetlepel doorroeren, de kalfsmedaillons ermee insmeren en minstens 1 uur in de koelkast laten marineren.
- Spinazie in de microgolfoven ontdooien.
- Overgebleven olie in een pan verwarmen en de medaillons aan elke kant in ca. 2 minuten bruin bakken. Vlees uit de pan nemen, op een voorverwarmde plaat leggen en in de oven op 50° C warm wegzetten.
- De ontdooide spinazie bij de vleesjus in de pan doen. Met wat sherry verfijnen en met zout, peper en een snufje nootmuskaat op smaak brengen.
- Kalfsmedaillons met spinazieschuim op de borden garneren en genieten.
Tip!
- Smaakt heerlijk met pasta of rijst.
- Vlees altijd op hoog vuur bakken, zodat de porieën dichtgaan en het sap in het vlees blijft.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
300
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
300
g
kalfsfilet
3
el
plantaardige olie
1
scheutje
droge sherry
knoflook
1
tl
rozemarijn, fijn gehakt
nootmuskaat