Kalfsfilet met spinaziesaus

Kalfsfilet met spinaziesaus
1 uur 5 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Makkelijk
2
Porties

Bereiding

  1. Teentjes knoflook met de schil in een knoflookpers fijndrukken.
  2. Kalfsfilet in kleine ca. 1,5 - 2 cm dikke schijven snijden.
  3. Een beetje zout en peper, knoflook en rozemarijn met een eetlepel doorroeren, de kalfsmedaillons ermee insmeren en minstens 1 uur in de koelkast laten marineren.
  4. Spinazie in de microgolfoven ontdooien.
  5. Overgebleven olie in een pan verwarmen en de medaillons aan elke kant in ca. 2 minuten bruin bakken. Vlees uit de pan nemen, op een voorverwarmde plaat leggen en in de oven op 50° C warm wegzetten.
  6. De ontdooide spinazie bij de vleesjus in de pan doen. Met wat sherry verfijnen en met zout, peper en een snufje nootmuskaat op smaak brengen.
  7. Kalfsmedaillons met spinazieschuim op de borden garneren en genieten.

Tip!

  • Smaakt heerlijk met pasta of rijst.
  • Vlees altijd op hoog vuur bakken, zodat de porieën dichtgaan en het sap in het vlees blijft.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

300 
g
 
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
300 
g
 
kalfsfilet
3 
el
 
plantaardige olie
1 
scheutje
 
droge sherry
knoflook
1 
tl
 
rozemarijn, fijn gehakt
nootmuskaat

Hier te koop

  • carrefour
  • Delhaize

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden