15 min.
voorbereidingstijd
40 min.
kooktijd
Gemiddeld
6
Porties
Bereiding
- Pel 4 teentjes knoflook en de ui en hak alles fijn. Giet 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Verhit en bak de gehakte uien 5 tot 6 minuten met een snuifje zout. Voeg vervolgens de knoflook toe en laat nog 5 minuten koken. Roer en giet de tomatensaus en het snuifje suiker erbij. Meng en laat 2 minuten op het vuur staan, zet dan het vuur uit en zet opzij.
- Doe de ricotta in een kom en prak deze fijn met een vork.
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Doe de iglo fijngehakte spinazie in een kookpot met een teentje gehakte knoflook en een snuifje zout. Dek af en kook gedurende 5 minuten op hoog vuur. Laat ze vervolgens heel voorzichtig uitlekken. Zet opzij.
- Giet 1 eetlepel olie op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van de lasagnevellen (2 vellen) met 1 eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de ricotta toe en bestrooi met 50 g geraspte mozzarella. Schik hier bovenop een 2de laag van de lasagnevellen (2 vellen) samen met een eetlepel olijfolie en herhaal door 1/3 tomatensaus, 1/3 spinazie, en 1/3 ricotta toe te voegen en bestrooi nogmaals met 50 g geraspte mozzarella.
- Werk af met een laatste laag lasagnevellen (2 vellen), met een eetlepel olijfolie, en de rest van de tomatensaus, spinazie, de ricotta en bestrooi met 100 g geraspte mozzarella. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven (180°C).
- Laat ongeveer tien minuten afkoelen voordat je het serveert, breng op smaak met peper, voeg een paar basilicumblaadjes toe en serveer!
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
750
g
Fijngehakte natuur spinazie 750g
700
ml
tomatenpassata of huisgemaakte tomatensaus
6
vellen
verse of droge lasagne (250g)
1
snufje
suiker
1
ui
4
teentjes
knoflook
200
g
geraspte mozzarella
500
g
ricotta
4
eetlepels
olijfolie
2
snuifjes zout
1
snufje
peper
10
basilicumblaadjes