25 min.
voorbereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Pizzarolletjes: snel en makkelijk voor het partybuffet.
Bereiding
- Doe de diepgevroren spinazie in een pot en laat afgedekt opkoken op een middelhoog vuur. Laat zonder deksel 6–8 minuten sudderen tot bijna alle vloeistof verdampt is, roer regelmatig. Neem van het vuur, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat afkoelen.
- Rol het pizzadeeg uit en leg het met het bakpapier op een werkvlak. Verdeel de spinazie erover, laat langs de kant ca. 1 cm vrij. Kluts het ei met de melk en bestrijk de vrije rand ermee. Bedek de spinazie met de salami en kaas en rol het deeg over de langste kant op. Bestrijk met de rest van het ei en snijd in ca. 18 schijfjes (van ca. 2 cm dik).
- Leg de spinazierolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de amandelschilfers en bak 12–15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 225 °C/ hetelucht: 200 °C/ gas: zie fabrikant).
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
200
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
400
g
verse pizzabodem (gistdeeg met olijfolie; bakklaar op bakpapier rechthoekig uitgerold; 37 x 25 cm)
1
ei
2
el
melk
70
g
fijne salami in dunne plakjes
120
g
raclettekaas zonder korst in plakjes
80
g
amandelschilfers
nootmuskaat
zout en peper
bakpapier