14 min.
voorbereidingstijd
40 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties
Gegratineerde aardappelen.
Aardappelgratin is erg populair bij ons. De bekendste versie is de beroemde gratin dauphinois. Bij de spinaziespecialist Iglo, bieden wij u een heerlijk alternatief recept voor aardappelgratin met spinazie. Een recept rijk aan smaak en voedingsstoffen. Bezoek onze pagina over alle voordelen van spinazie voor meer informatie. Het recept is geschikt voor alle seizoenen. Het is een geweldige manier om uw kinderen groenten te laten eten. U en uw kinderen zorgen er op deze manier voor dat uw lichaam de nodige dosis eiwitten en mineralen opslaat.
Gezond eten is een van Iglo's doelstellingen. Daarom zijn we zeer gediversifieerd in groenten en vis. Neem een kijkje op onze pagina's met diepvriesgroenten en onze heerlijke visfilets.
Aardappelgratin is erg populair bij ons. De bekendste versie is de beroemde gratin dauphinois. Bij de spinaziespecialist Iglo, bieden wij u een heerlijk alternatief recept voor aardappelgratin met spinazie. Een recept rijk aan smaak en voedingsstoffen. Bezoek onze pagina over alle voordelen van spinazie voor meer informatie. Het recept is geschikt voor alle seizoenen. Het is een geweldige manier om uw kinderen groenten te laten eten. U en uw kinderen zorgen er op deze manier voor dat uw lichaam de nodige dosis eiwitten en mineralen opslaat.
Gezond eten is een van Iglo's doelstellingen. Daarom zijn we zeer gediversifieerd in groenten en vis. Neem een kijkje op onze pagina's met diepvriesgroenten en onze heerlijke visfilets.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C (Heteluchtoven: 180 °C).
- Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes.
Was de prei en snij in fijne ringen. Doe olie in een pan en bak de prei ca. 5 minuten, samen met de geperste knoflook en spekblokjes. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en wijn.
- Voeg vervolgens de spinazie en pijnboompitten toe.
- Vet de gratinvorm in met wat olie. Vul dan in laagjes, met afzonderlijk aardappelen en spinaziemengsel. Bestrooi met kaas en laat ongeveer 40 minuten in de oven gratineren.
Tip!
- Hierbij past gratin met verse bladsla.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
300
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
150
g
emmentaler, geraspt
500
g
aardappelen
50
g
pijnboompitten
1
stengel
prei
1
scheutje
droge witte wijn
3
el
plantaardige olie
50
g
spekblokjes
1
teentje
knoflook
nootmuskaat