25 min.
voorbereidingstijd
30 min.
kooktijd
Makkelijk
4
Porties
Ideaal als fingerfood voor koude buffetten.
Bereiding
- Bereid de spinazie volgens de instructies op de verpakking.
- Los de maïzena op in de bouillon en voeg toe bij de spinazie. Verwarm op een middelhoog vuur, roer goed en laat ca. 2 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de spinazie in een kom en laat afkoelen.
- Was ondertussen de kip, dep droog en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de kip gaar. Breng op smaak met peper, zout en curry. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen.
- Was de tomaten, wrijf ze droog en snijd ze in dunne schijfjes. Was de sla en zwier droog.
- Bak de wraps na elkaar in een hete pan zonder vetstof, elke kant ca. 1/2 minuut. Leg de wraps naast elkaar op het aanrecht en bestrijk ze met spinazie; laat langs de kant ca. 1 cm vrij. Beleg de wraps eerst met kip, dan met tomaat en ten slotte met sla. Rol de wraps strak op, en klap vervolgens de linker- en rechterkant ca. 2 cm naar het midden. Snijd de wraps door en omwikkel elke helft ca. 2/3 met papier. Bind vast met keukengaren.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
250
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
400
g
kipfilet
4
bloemtortilla’s (van ca. 40 g en 19 cm Ø)
3
el
groentebouillon
2
tomaten
1
hart van een krop Romeinse sla (ca. 150 g
1
tl
maïzena
3
el
olie
1
tl
currypoeder
zout en peper
bakpapier
keukengaren