Mini spinazie quiches met ricotta

Mini spinazie quiches met ricotta
20 min.
voorbereidingstijd
30 min.
kooktijd
Makkelijk
4
Porties
De combinatie tussen spinazie en ricotta is echt heerlijk. In lasagne met zalm maar ook met cannelloni is het altijd lekker. Wij stellen u hier het recept voor van de quiche. Dankzij dit rijk en smakelijk recept zal elke amateurkok het niveau behalen van een echte chef. De voorbereiding is heel eenvoudig en vergt inclusief de bereiding minder dan een uur.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in met boter en leg wat bakfolie op de bakplaat

  2. Leg de kerstomaatjes, eventueel met steeltje, op het bakpapier op de ovenplaat.

  3. Bereid de Iglo roomspinazie zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Meng in een grote kom: de spinazie met de feta, ricotta, gesneden sjalotten, dille en geraspte citroenschil.

  5. Voeg de eieren toe en roer deze goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de muffinvorm. Zorg ervoor dat het bladerdeeg wat boven de rand uitsteekt.

  7. Vul het bladerdeeg met het spinazie-kaas mengsel en zet deze gedurende 20 à 30 minuten in de oven.

  8. Controleer de gaargraad door er met een naald of priem in te prikken. Deze moet droog zijn.

    Zet halverwege de baktijd de plaat met kerstomaten bij de hartige taartjes en bak deze gedurende 10 minuten totdat ze zacht worden.

  9. Serveer de hartige taartjes warm uit de oven met een klein takje geroosterde kerstomaten.

    Smakelijk!

Tip!

  • Je kan de iglo roomspinazie ook vervangen door de iglo Boursin spinazie om nog meer smaak aan je recept toe te voegen. 

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

450 
g
 
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
300 
g
 
ricotta
2 
vellen bladerdeeg
500 
g
 
kerstomaten
400 
g
 
feta verkruimeld
4 
eieren licht opgeklopt
100 
g
 
boter
3 
el
 
citroenschil, geraspt
3 
fijngesneden sjalotten
2 
el
 
fijngesneden verse dille
1 
el
 
olijfolie
1 
snufje
 
zout en peper

Hier te koop

  • carrefour
  • Delhaize

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden