Hoe bereid ik bevroren zalm in de oven?
Het kan al eens gebeuren dat je thuiskomt en beseft dat je vergeten bent de zalm uit de diepvriezer te halen. Geen paniek!
Er is allereerst de tijdswinst bij het klaarmaken, maar bevroren zalm bereiden in de oven houdt ook belangrijke voordelen in vergeleken met bereiding in de pan. Er komen minder onaangename geurtjes vrij bij de bereiding en je kan de kerntemperatuur beter controleren. Wist je dat veel leerling-koks de neiging hebben vis in de pan te gaar te laten bakken? Bovendien is bevroren zalm in de oven bereiden echt kinderspel:
- Verwarm de oven voor op 200 °C (traditionele oven) en op 170 °C (heteluchtoven).
- Leg de nog bevroren zalm in een ovenschotel of pan waarin je vooraf een beetje olie hebt gedaan en voeg kruiden toe naar smaak (citroen, zout, peper ...).
- Bedek de ovenschotel of pan met aluminiumfolie en zet in de oven.
- Laat ongeveer vijf minuten bakken per 100 g vis. Als je dus bijvoorbeeld een zalmfilet van 600 g hebt, laat die dan ongeveer een half uurtje bakken.
- Controleer met een vork of de zalmfilet goed gebakken is.
- Haal de vis uit de oven, laat even rusten in de ovenschotel of pan en dien op!
Voor een verfijnde maaltijd!
En vergeet de bijgerechten niet. Voor koolhydraten raden wij naar wens onze romige puree op basis van Belgische aardappelen aan, met boter. Je kan er gemakkelijk stoemp van maken door gewoon onze lekkere diepvriesspinazie toe te voegen. Als je niet van spinazie houdt, stelt iglo een uitgebreid assortiment diepvriesgroenten voor, die klaar zijn in een paar minuten. Natuurlijke groenten of stoomzakjes voor als je op de lijn let, bereide groenten met room voor grootste fijnproevers.
En wil je het nog makkelijker of heb je geen zin om te koken, kies dan voor onze zalmfilet met mosterdsaus en groentjes, een heerlijke maaltijd die klaar is zonder moeite. Je kan dit zalmgerecht bereiden in zowel een traditionele oven als een microgolfoven. Gemakkelijk en vooral lekker!
Recepten voor bevroren zalm in de oven
Zalm met spinazie en Boursin
Pizza met spinazie, mozzarella en zalm
Cannelloni met zalm, spinazie en ricotta
Iglo denkt ook aan de grootste fijnproevers. Ons recept voor cannelloni gevuld met zalm, spinazie en ricotta is een onfeilbare manier om je gezin of vrienden in geen tijd rond de tafel te brengen.
Wil je graag meer recepten om onze zalmfilets te pimpen? Je vindt alle receptideeën op basis van zalm hier om van je volgende maaltijd een groot succes te maken.