10 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 180°C). Leg de falafels op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de falafels elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven gedurende 14 minuten. Regelmatig omdraaien.
- Kook de pasta en volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de paprika’s in tweeën, verwijder de kern en smeer ze in met olijfolie. Grill ze gedurende ongeveer 15 minuten op 225 graden in de oven, totdat de paprika begint te kleuren.
- Kook de erwten volgens de instructies op de verpakking.
- Nadat de paprika’s uit de oven komen snijd je ze in kleine stukjes en pureer je ze met een vork en meng ze met tomaat, amandel en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng het paprikamengsel en de gekookte erwten door de hete pasta.
- Strooi de peterselie over de borden heen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
4
Rode paprika's
1
plakje
Falafel
100
g
amandelen
350
g
pasta
100
g
Erwtjes extra fijn 450g
30
g
peterselie
400
g
tomaten
in blik
4
eetlepel
olijfolie
zout en peper
naar smaak
Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!
Smaakvolle alternatieven
Veggie stick wraps
20 min.
Makkelijk
Penne met veggie sticks en spinazie
25 min.
Makkelijk
Vegetarische fish stick burger met erwten, augurken en rode ui
35 min.
Makkelijk
Vegetarische pita met Falafel
30 min.
Falafel met maïsdip
20 min.
Makkelijk
Falafel iglo green Cuisine met broccoli, bloemkool en tomatensalsa
25 min.
Shakshuka met Falafel by Michaël Sels
45 min.