Pasta met falafel, rode paprika en amandel

foto van pasta met falafel, rode paprika en amandel
Green Cuisine
10 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 180°C). Leg de falafels op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de falafels elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven gedurende 14 minuten. Regelmatig omdraaien.
  2. Kook de pasta en volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de paprika’s in tweeën, verwijder de kern en smeer ze in met olijfolie. Grill ze gedurende ongeveer 15 minuten op 225 graden in de oven, totdat de paprika begint te kleuren.
  4. Kook de erwten volgens de instructies op de verpakking.
  5. Nadat de paprika’s uit de oven komen snijd je ze in kleine stukjes en pureer je ze met een vork en meng ze met tomaat, amandel en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng het paprikamengsel en de gekookte erwten door de hete pasta. 
  7.   Strooi de peterselie over de borden heen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

4 
Rode paprika's
1 
plakje
 

Falafel

100 
g
 
amandelen
350 
g
 
pasta
100 
g
 
Erwtjes extra fijn 450g
30 
g
 
peterselie
400 
g
 
tomaten
 
in blik
4 
eetlepel
 
olijfolie
zout en peper
 
naar smaak

Hier te koop

  • Shop Link
  • Shop Link 2

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden