15 min.
voorbereidingstijd
15 min.
kooktijd
2
Porties
Vegetarische pita met iglo Green Cuisine Falafel
Bereiding
- Kook de Green Cuisine Falafels zoals aangegeven op de verpakking en houd ze warm.
- Schil de wortelen en de kool en rasp ze fijn. Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes zonder hem te schillen. Schil de avocado, halveer hem, verwijder de pit, snijd hem in dunne reepjes en dep ze lichtjes met citroensap zodat ze niet zwart worden.
- Voor de saus: meng in een kom het zout en peper met de yoghurt en mosterd.
- Breng op smaak met de saus en bestrooi met gehakte koriander.
- Om de sandwich met falafel samen te stellen: open de pitabroodjes en verdeel dan een paar geraspte wortelen en kool, plakjes avocado en komkommer, een beetje verkruimelde fetakaas en voeg een paar hete falafels toe.
Tip!
- Je kunt de pitabroodjes ook garneren met hete ingrediënten : romige champignonrijst met een klein slaatje of rucola bijvoorbeeld.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1
pak
Falafel
30 g
wortelen
30 g rode kool
1
avocado
1/4
komkommer
1/2
citroensap
30
g
fetakaas
2
takjes
koriander
1
yoghurt, naturel
2
pitabrood(jes)
1
theelepel
mosterd
Zout, peper
Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!
Smaakvolle alternatieven
Veggie stick wraps
20 min.
Makkelijk
Penne met veggie sticks en spinazie
25 min.
Makkelijk
Vegetarische fish stick burger met erwten, augurken en rode ui
35 min.
Makkelijk
Falafel met maïsdip
20 min.
Makkelijk
Pasta met falafel, rode paprika en amandel
35 min.
Gemiddeld
Falafel iglo green Cuisine met broccoli, bloemkool en tomatensalsa
25 min.
Shakshuka met Falafel by Michaël Sels
45 min.